Status vattenläckage

Status vattenläckage

Arbetet fortskrider sakta men säkert framåt. Vi har idag fyllt igen det första hål som grävdes mellan Tolvmansvägen 68-70. Detta gjordes under tiden som marken tinades för att kunna gräva ett nytt hål i gångvägen mellan Tolvmansvägen och Lagmansvägen.

När vi hittat ledningen så kunde den ”klämmas” av och vi kunde konstatera att då fick resterande hushåll på Tolvmansvägen tillbaka sitt vatten. Dock så fanns problemet kvar.

Planen som vi tagit fram tillsammans innebär att vi kommer gräva fram en kopplingspunkt i lekparken på gård 4 (Lagmansvägen 1-23). Förhoppningsvis kan vi gräva fram ledningen under morgondagen. Tanken är då att flytta klämman till det nya hålet och sätta den innan kopplingarna.

Om vi får tryck fram till klämman så kommer Lagmansvägen 25-47 att då få tillbaka sitt vatten och vi har felet kvar efter klämman in mot något av de resterande längorna.

Skulle vi inte få något tryck så är det stor risk att felet är mellan gropen i gångvägen och den i lekparken.

Vi förstår att de som nu fortfarande saknar vatten önskar få en tidsuppskattning när det kan vara tillbaka men det är svårt att ge någon närmare information än detta.

Vi ber er vara försiktig omkring lekparken på gård 4 då de kommer att utföra grävarbeten där under morgondagen. Vi har varit tvungen att bryta bort staketet på ena sidan av lekparken men det är sånt som vi får åtgärda i efterhand när snön tinat. Jag och Robert skruvade bort bultarna till de fundament som fanns på gungställningen så den kunde lyftas undan.

Lämna ett svar